Orodje za dostopnost

Tabor Bohinj 25.-27. 9. 2023

Letošnje šolsko leto smo se ponovno odpravili na tabor v Bohinj. Udeležili so se ga učenci od 7.do 9.razreda, ter dijaka drugega letnika.
Že prvi dan smo imeli polno aktivnosti, veslali smo v kanujih na drugo stran jezera, si ogledali Korita Mostnice , kjer smo prečkali »Hudičev most«.

 V ozadju je naš najvišji vrh - Triglav-

Fantje so po vseh aktivnostih igrali košarko s fanti iz druge šole.

 

 

2. dan
Drugi dan smo začeli s plezanjem v steno »Pod skal'co«. Vsi, ki so se odločili plezati, jim je uspelo priti do vrha. Nekateri so bili tako uspešni, da so na vrhu pozvonili kar tri krat. Takšni sta bili dve dekleti in en fant. Kaj takšnega, da bi kdo šel do vrha tri krat je bilo prvič, in to, da so to storili trije, je še posebej velik dosežek!

 

 Po plezanju smo uživali v lepotah, ki jih ponuja Bohinj.

 

Popoldne smo imeli tečaj o preživetju. Prvo smo se naučili narediti filter za prečiščevanje vode. Potem smo simulirali podhladitev. Dekleta, so v jezero namočile roke, fantje noge, dva zelo pogumna, sta se potopila do ušes. Hitro je bilo potrebno zakuriti ogenj. Potrebne je bilo veliko potrpežljivosti, vendar smo s skupnimi močmi uspeli.

 

 Pri preživetju je pomembno, da skupina deluje enovito in z nalogami smo dokazali, da znamo delovati kot usklajena ekipa.

 

3. dan

Tretji dan smo začeli z vzponom na Slap Savica. V dolini je bila še megla, mi pa smo se »kopali v soncu«. Nad slapom smo bili navdušeni.

Po sestopu s slapa smo skočili na kolesa. Zapeljali smo se proti Ukancu in si ogledali pokopališče Avsto-ogrskih vojakov iz prve svetovne vojne.

Trije dnevi v Bohinju so hitro minili, velesi smo bili vseh novih izkušenj, zadovoljni smo se vrnili domov.